Hälsa har många vägar…

När jag tänker på psykisk ohälsa och raka motsatsen god hälsa – ser jag pengar.
Vi klarar oss inte utan dem.
Och vi vill inte heller leva utan…
– Vi kan för den delen inte va utan heller.
Men jag tror just hela den biten att jaga pengarna, utan att se värdet i livet, man bränner ut sig själv på att jaga pengar.

Till slut inser en inte att livet passerat och vad har en gjort?
Jobbat röven av sig för att leva rikt som Gammal?…

jag fick en kommentar för ett tag sen ” men du vill väl ha en rik pojkvän i framtiden”
.. för det första var jag nog den absolut sämsta person att säga det till, för jag ser värdet i livet, inte i pengar, och med livet menar jag oss, vi människor. Så jag svarade ” jag skiter i dina jävla pengar, jag bryr mig om dig, och att du ska hålla livet ut”

Idag när jag ser tillbaka på den händelsen och funderar, blir jag lite sorgsen, och skakar på huvudet, det är ju faktiskt lite tragiskt… att han tror att jag skulle bli lyckligare för att han är rik? njaaa mer tragiskt att han själv ILAR genom livet och håller på att ta död på sig själv pågrund av pengar… Hetsen att lyckas, hetsen i att jobba bort hela sitt liv som Ung för att få leva bättre sen.
vadå? Sen när man åldrats, då allt hänger och dinglar på en, rynkorna har slagit ut sin rätt för en har stressat sönder, ens organ slutar fungera för att de har stressen ätit upp.. Nä i slutet av allt kanske han inte ens håller dit, då han skulle va ”rik pojkvän i framtiden”.

om vi skulle stanna upp och förstå att tiden är nu, hitta balansen i att leva sundare, enklare, med mindre pengar och mer kvalitet i livet, jag vet och har erfarenhet av att, ju mer stress vi utsätter oss för, desto deprimerade och desto bittrare blir vi. Tyvärr hamnar många i en svart bubbla, och kan behöva en riktig smäll för att fatta, vissa får en redig ”wake up call”
SLAP IN THE FACE, BAAM… TYVÄRR kan det också bli deras död.

Ett hjärta klarar inte hur mycket som helst.

En annan sak, så vänder jag på steken och säger att pengar också kan vara till god hjälp för många. Där en extra slant i månaden faktiskt kan göra en människa frisk, slippa sin stress.
Jag har levt nära denna värld, där pengar mer är en räddning, att stressen att jaga pengar för att kunna klara av livet, USH den stressen dödar en nästan snabbare.inre oro, aj aj.

ingen förtjänar något av detta, men ena är mer självförvållat,ett val ( dumdristige, girigheten) och den andra… ja vissa har helt enkelt inte ett val, det är bara att kämpa dag ut och dag in för mat på bordet.

hoppas ni lär er något av det jag förmedla.
Puss