159 Views |  Like

Stipendium

Jag söker stipendium, i detta fall inom Entreprenörskap, (stiftelsen Maria Pihls minne)

Varför ?

Just för att jag VILL utvecklas mer inom detta område. Jag har ofta lite för många bollar i luften och projekt som jag kanske skulle behöva lite hjälp med. Kollar man på hur det ser ut i dag så har jag inte råd att anställa, drömmen att få anställa är stor. En assistent som kollar mina mail och skickar iväg datumförslag, rensar upp och tar samtal som tar lite för lång tid, hur underbart och lättsamt skulle det vara?


Jag vill vara en inspiration för andra, inte bara för kvinnor, jag skulle hellre vilja säga yngre och ovetande om vad som komma skall. 🙂 . Jag minns så väl hur många bra mentorer och förebilder jag haft under åren och nu är det min tur att passa över stafettpinnen. ( det rusar en kärlekskänsla och det är stort i mina ådror just nu när jag tänker tanken) tårarna kryper upp, just för att det är stort för mig. Förstå att jag nu 31 år, sitter här och känner så starkt att det jag fått med mig i ryggsäcken räcker för att sprida min kunskap, vilja och tankar vidare. inspirationen, passionen och motivation att vilja utvecklas både som människa och inom sitt yrke.

Jag tror på att vi alla behöver mentorskap, någon som hjälper oss och vägleder oss. Vägen till vuxenlivet är inte lätt.

Kvinnor har idag en större del i samhället, vi har kämpat i alla tider och vi besitter en styrka många män inte har, men framförallt, synt förnuft, vi är inte lika giriga och vi bryr oss inte lika mycket om pengar 🙂 det är iaf vad jag har fått intryck av…. Jag kan bara tala utifrån mig själv när jag säger att – så är det. Trots det så lever vi i tiden då vi behöver pengar och ekonomi, så jag skulle ljuga om jag sa att jag inte behöver pengar. Lycka speglar sig på olika sätt… men jag skulle bli så mycket lugnare och lyckligare i själen om jag fick möjlighet att hjälpa fler, att kunna anställa en vacker dag, att kunna dela mina erfarenheter på olika vis.

Det gör jag redan, Jag driver en podcast som heter ” Vad sa du Sa du?” en podcast som handlar om kroppen som helhet, jag arbetar dagligen 100% som frisör, ett yrke jag älskar mer än något. Jag får utlopp för min kreativa ådra samt mitt intresse till psykologi. Jag drömmer om att gå hand i hand med frisöryrket & terapin. Min dröm att få utveckla frisöryrket 2.0. Höja ribban ett snäpp och utveckla bla. frisörer uti landet, med alla våra sinnen.

Jag tror att många frisörer har en kreativitet samt intuitiv sida, vi ser, vi hör, vi känner på oss och vi delar med oss. många frisörer skapar lugn i sin kund och närhet. Detta är magi.

Jag brinner också för att skapa, kläder har för mig länge vart ett sätt att uttrycka min kreativa ådra och att få designa mina egna kläder. Att skapa design utifrån färg och form, att få skapa stilar. Att få uttrycka sig olika stilar, att ibland få vara ett alterego. Ibland behöver vi träda in i en annan roll för att klara av vissa delar i våra liv, då kan en stil, ett plagg hjälpa till. Jag ville som ung skapa plagg som fick människor att känna sig självsäkra, idag har jag tagit fram en Hoodie med mitt egna Trygg på, men också med ett tryck som representerar mitt engagemang inom endometrios forskning. Det står #FuckEndo på ärmen. Jag har fått meddelanden från folk som köpt min tröja, att dem känner sig just det, självsäkra, att dem får en lite mer kaxig och Cool attityd. Ibland är attityd något vi behöver för att kunna stå upp, så TACK för att jag får ge er den känslan genom mina plagg.

En annan del är att jag gillar att lära ut, jag lär ut styling och ger tips dagligen till mina kunder och sprider budskapet att hår ska vara roligt. Idag pumpas vi med att vi ska sett på vissa sätt eller ha ett visst utseende och jag tror inte på det, jag tror på att självkänslan behövs och kommer inifrån oss själva, för att få en bra självbild. Här hjälper jag många kvinnor att våga bli raka i ryggen och känna sig snygga, vackra och fina. Det för mig är vackert och ger mig mer än något annat – spec pengar.

… men i slutändan behöver jag pengar för att kunna uppnå mina drömmar, därför söker jag stipendium på 50.000 kr.

Puss till alla er som skickat in bidrag, ni vet hur mycket jag kämpar dagligen med mitt bolag Skinnyjo Ab som ständigt expanderar.