Visste du att..

Håret är fantastiskt

Håret har en livslång på ca 2-8 år – håret har 3 olika faser, tillväxtfas , övergångsfas och vilofas som den genom dessa år genomgår.

tillväxtfasen är den aktiva perioden för hårstrået, varar i ca 2-6 år, självklart växer inte allt hår på huvudet samtidigt, men ca 90% ( vilket är rätt mycket) medans resterande hår är under antingen övergångsfas, vilket varar under 1-2 veckor, detta kan ibland hålla i sig ifall man har mycket stress eller oro i sitt liv. Eller en osund vardag, Upplever man att man tappar hår mer än 1-2 veckor – kanske upp till månader, så bör man kolla upp värden och livsstil. Jag har endel kunder som upplever mycket håravfall i perioder, men mestadels utav stress.

3e fasen är kallad vilofas, 2-6 veckor – då upplever man att håret står still i växten, vilofasen avslutas genom att hårsäcken producerar ett nytt hårstrå som sedan trycks ut och början på en ny tillväxt,  endel upplever att håret blivit tunnare, detta beror på att för många hårstrån hamnat i en för tidig eller förlängd vilofas,

Alltså – stress, oro, och annat osunt i hjärna eller kroppen, ger en rubbning i hårets balans.

Jag rekommenderar alltid mina kunder som upplever obalans att kontrollera värden och livsstil, ibland handlar det bara om att stanna upp och se hur man lever eller äter.

vi är väldigt vana vid stress och yttre/ innre påfrestningar idag. Samt pressen från arbete och familjeliv.

Vissa över att finna framtiden, andra över arbetssituationer, vissa har bara tagit på sig för mycket, en hel del äter fel. Alla dessa olika bantningsmetoder och dieter är inte bra för kropp, hud och hår, men att göra en rensning då och då,  är bra, men var då noga med att få i er vitamin och mineraler. – kolla upp med proffs vad som behövs kompletteras.

 

varför jag skriver detta, är för att det är en av det viktigaste för människan, – håret. Det finns inte någon som inte bryr sig om sitt utseende, om sitt hår. Jag har då iallafall inte mött någon som är helt ointresserad.

… Därför är jag  Stolt att jobba med ett så intressant ämne som hår.