Mer än bara hår…

Det är en del som läser min blogg, kanske är det någon som funderar kring, varför jag skriver om så mycket mentalt, om psyket ohälsa, känslor och sånt?
Jo, jag ser nämligen kopplingen i kroppen, av hur vi mår, psykisk ohälsan, hjärnan och kroppen.
Jag har många kunder som kommer till mig dagligen, nya som gamla och är väldigt mån om sina hår, men vet inte vad dem ska göra med det, endel män för den delen.
Jag vet att stress är en av det största bidragande faktorerna till varför folks hår ex går av, är skört eller att man tappar mycket hår.
Det är en belastning i kroppen och kroppens egna försvar, kroppen är magisk, hjärnan och kroppen talar om att nu får det vara nog.

Kroppen visar inte samma på alla utan på vissa visar sig stress på magen, andningen, huden, sjukdomar och Håret…. jätte många tappar hår, vissa får kala fläckar, och ju mer jag studerar detta, ju mer börjar jag gå in på att prata mat, hälsa och hur mina kunder lever.

Allt från vad dom får för näring till hur deras relationer ser ut.
Det kan vara att man inte alls är medveten om hur en relation kan påverka en negativt. Vissa vet inte vad underliggande stress är, det kan vara något jag ser så tydligt, medans min kund säger, nej de där vet jag inte om. Jag kan ge små tips och triX för kunden att jobba på, för att jag vet att i slutändan kommer kunden till mig och säger samma sak ^mitt hår känns torrt och livlöst, matt och tråkigt, det bara hänger^ – ^mitt bara faller av, känns som om jag ska bli skallig^ – och mycket mer.

Jag pratar mat, hälsa och träning, jag pratar stresshantering och vikten i att faktiskt göra något för sig själv. coachning, och vägledning.

(Att tala till mammor är som att få en käftsmäll ibland, DET ÄR OK, att lämna ifrån sig sitt barn i nån timma för att få egen tid, ger du dig själv inte egen tid ibland så SMÄLLER det. men detta är ett annat kapitel. som vi skriver mer om sen)

Jag vill bara summera : FRUSTRATION är en av de absolut jobbigaste stressmonster, frustration ligger i dig och gror som ett frö som ploppar upp som ett galet monster ur dig. Frustration, ska man hålla sig ifrån.

Underliggande stress : den e lömsk, många känner inte till den, folk ser den inte och för den delen man förstår inte att det är den man känner… Jag kan se den på hur människor andas, hur man är med blicken, hur kroppen rör sig, det man säger…. ofokus.

Underliggande stress är en variant, de är den som kan ligga där under och KAN skapa sjukdomar ex ständig förkylning , periodvis håravfall, magont (stressmage) , andnöd ( chippandet) och panikångest. Jag säger inte att det händer på alla… Men detta är några av de symptomer på stress – som även kan påverka ditt hår.

DÄRFÖR skriver jag mycket om detta, för jag vill att vi människor ska bli mer medvetna om att i det stora hela så grundar all skönhet i oss själva…

Det yrket jag har kan tolkas som ett väldigt ytligt arbete… men ACK så jäkla fel man har, Mitt yrke skapar något så viktigt som självkänsla och självförtroende, men framförallt självkänslan.
Jag jobbar på en mycket mer djupare plan än enbart det yttre, jag fördjupar mig i det inre som också i slutet skapar det yttre… du är en blomma, du är en växt, får du inte näring på insidan så kan du inte heller blomma på utsidan.

Vi behöver en självkänsla för att kunna stå på benen, för att kunna ta oss upp på morgonen, och för att kunna prata med människor. stabiliteten startar i roten av oss själva.

Jag är frisör, jag älskar mitt yrke, men det är så mycket mer.