Alexander Bard

Lyssnar på framgångspodden – avsnittet med Alexander Bard.

Tycka vad man vill om honom, och hans rakhet, men det han säger är intressant.
Denna man är otroligt påläst, sen kan man välja att sortera ut det man inte vill höra, eller läsa mellan rader, men jag tror vi behöver få en liten käftsmäll idag.

Han säger bla. Att otrohet har pågått under så otroligt lång tid, genom alla år, bakom ryggen på varann, och det stämmer, han säger också att – ingen kan tala om för oss att inte ligga med vem vi vill, vi tar ansvar för oss själva, ingen äger någon och var öppna med varann.
Jag vet ett par, jag känner, som ena partnern lever med enorma smärtor och inte kan ha sex, hon sa tydligt till sin man att – vill du ha sex med andra så får du det, för jag kan inte tillfredställa dig just nu – detta tyckte jag var väldigt vackert och oegoistiskt.
Hon älskar honom, han älskar henne, men att hålla igen på något som frigör enorma lyckokänslor och så vidare, gör oss deprimerade. Vi skapar hinder, vi sätter upp gränser… men är det nån som frågar, hur känner du? Vad vill du göra? vad får dig att må bra? Mår du bra i det här?

Jag säger inte att ni ska gå runt och ha sex med andra i er relation, men var öppna mot varann, kommunicera mer och utforska varandra.
Gå inte bakom ryggen, som många gjort genom många år.

INSPIRATION – Se något jag inte sett förut.
Därför skulle jag vilja testa svamp
Säger man det idag så tror människor att man är missbrukare, det är löjligt.

En hjärnforskare sa nyligen att psykedeliska droger kan hjälpa oss mot depression, vilket är mycket intressant. Sedan 60talet har droger vart förbjudna i Sverige, kanske har det något med att, vi helt enkelt mådde för bra? Visst finns det ett antal som dog, men är du så dum att du proppar i dig för mycket på en och samma gång, får du fan skylla dig själv.
Respekt till både dig och preparatet.

Det handlar inte om att jag vill börja med droger utan jag är bara nyfiken.
Jag kommer kanske aldrig testa, jag är kanske helt enkelt för feg.
🙂 MEN LEK MED TANKEN : Fatta vad roligt vi skulle ha på en färgkurs,
om alla tog lite svamp?
Vi kanske skulle skapa sjuhelvetes fina färgskalor och former 🙂

Om nån tror på fullaste allvar att ”alice i underlandet” skapades i totalt nyktert tillstånd, så skulle jag gärna vilja träffa den människan, och samtala med det intellektet, JAG har livlig fantasi och kan uppleva mycket nyktert, jag behöver inte droger för att skapa en fantasivärld, men… NJA.

Det handlar om att ha kontroll,över det du stoppar i dig. Medvetenheten.
… inte att gå in i ett beroende eller missbruk.

-Flykt-
Missbruk kan vara ett sätt att fly känslor som en inte kan hantera.
Att ta droger, alkohol, sex eller mat för att dölja Jobbiga känslor som sorg, ångest, ånger, ilska, det hjälper inte, det skapar vara ohälsa.

DET är ok att må dåligt, man får gråta, man får tappa kontrollen för en stund.
Man får skratta, man får skrika, man får faktiskt också må bra.

Men när du bestämmer dig för att släppa taget om det som gör ont, se då för gudskull till att ha en människa du älskar eller litar på i din närhet, för ingen ska behöva ta tag i sina djupaste rädslor själv. – finns där för varann –