Min Dagbok 1.

självläkning

Dag 1

” Det är inget fel i att visa sig sårbar, snarare tvärt om, en styrka. Styrkan ligger i att se sina egna begränsningar, våga sätta stopp”

Varför väljer jag att göra en dagbok?

  • Jag ser att stress på olika sätt tar över och äter upp många runt omkring mig, bara ordet ”stress” får vi rysningar av att höra, när det egentligen inte alls är nå fara att känna av lite stress då och då. Jag uppskattar stress, jag gillar att känna mig lite smått stressad, det gör mig pigg och motiverad att ex starta dagen.

Jag driver en podcast som jag älskar, mötet med alla mina kunder ger mig inspiration och motivationen till att jag började podda. Från att jag dagligen som frisör möter samtal i olika former om hälsa. Hälsa, skönhet, träning och välmående.

Det kändes som att jag stod dagligen 3-6 gånger om dagen och berätta samma sak om och om igen. Varför inte då spela in allt i olika program, få med olika ämnen som jag hör om dagligen, sammanfatta, forska i och analysera. Frågor som varför är det så? Hur kan jag lösa situationen och Går det att utveckla eller ta bort? Jag brinner för ämnet kroppen som helhet och det är precis det podcasten ”Vad sa du, sa du?” handlar om.

Dagboken jag nu påbörjar denna vecka då jag bestämt mig för att ta en vecka ledigt för att reflektera över min resa de senaste 10 åren, min självutveckling de senaste 2 åren och va hände egentligen 2018. Denna reflektion vill jag att ni ska få ta del av (till viss del) jag vet att jag kan inspirera många där ute genom att dela med mig av min resa. 

Jag inleder strax DEL 2 i podden som handlar om psykisk ohälsa, i denna del kommer jag prata om (eftersom jag är frisör också passionerad i ämnet hår) hur vi stressar håret, hårbotten, huden men också ta del av Forskare och specialister inom ämnet psykisk ohälsa. Jag var i måndags 21/1 på föreläsning med Anders Hansen som är en förebild, jag gillar hans passion till ämnet träning och hälsa, men han är så mycket mer, jag drömmer om att få in honom till min lilla poddis. Men jag är stolt för en minst lika inspirerande och givande gäst (jag börjar bli lite startrucked på) är Dan Hasson, han kommer och gästar mig här i dagarna och jag är mäktigt glad. Även Marjut sohlman som är specialist på något så oskönt som artros.

Iaf det jag vill säga är, jag själv har inte alltid vart sund, men jag har en vilja och styrka. När jag bestämt mig för något så blir det också av. Jag är själv väldigt hyperaktiv och känner igen mig massor i anders Hansens bok ” fördel ADHD”, en mäktig bok. han nämner bla arbetsnarkomani.

Att leva för sitt jobb och vara så motiverad som jag har också sina mörka sidor. Jag vill förklara dag för dag, min resa och vad som gör att jag tar denna break i vardagen. Jag känner nämligen efter alla dessa år jag kört på för fulla muggar, bokstavligt taget, Nästan ända in i KAKLET. Älsklings människor runt mig ser hur jag upp och ner i humör med hormoner och stress pressar och tar mig runt på olika sätt. Det är inte sunt. Jag har också en hög empati för allt runt mig och ett medberoende som är att jag vill ”hjälpa” – detta gör mig ibland lite kluven. Medans en människa behöver tänka mindre på sig själv, behöver jag ist tänka mer på mig själv och mindre på andra.

Nu tycker många där ute att – fan kan hon inte bara låta dator och telefon bara vara när hon är på sem. Men då ska jag tala om att jag är lugn nu, nu när jag har den sköna solen, egen tid delux, min dator jag kan skriva och reflektera på, en bok att läsa och studera med, mobilen att fånga vackra ögonblick och lyssna på böcker med. Jag är super glad. 

Denna vecka ska jag berätta om min resa, hur jag brutit mönster efter mönster som hindrat mig till att vara en skönare människa. Att bli en fin själ, ödmjukare, mer inspirerande i yrket och förhoppningsvis en härligare/lättsammare flickvän. Mönster går att bryta, jag är ett levande bevis på att de går men det tar tid.

Hoppas ni förstår att detta är så härligt för mig, att få skriva av mig, reflektera, att få ha lite jobb i min närhet, för det är min bebis. Följ med på min resa, jag landade igår 22/1 2019. Detta är dag 1. 23/1 och jag njuter av morgon Joggning och frukost i solen. Puss!