Hårbotten

Jäklar vilket problem det är med hårbotten! Jag upplever mest problem när vintern kommer med kall, torr lyft. Vi behöver fukt.

Våra hår går bananas om dem får fukt, ett lockigt hår ”flippar” ur, men i själva verket mår de hur bra som helst, ett hår som har självfall, krullar upp sig och mår hur bra som helst.

Solen kan torka ut håret, vi behöver skydda håret mot solens skadliga uv strålar. ( mer om detta senare)

Vatten torkar ut, oftast kalkrikt vatten, klor och andra starka mineraler. Salt skadar med sina saltkristaller som skrapar mot hårfibrerna. SAMTIDIGT som salt som mineral är återfuktande och läkande. (Har du märkt det?) under mina år har jag vart nyfiken på vår natur och hur den på olika sätt läker oss, talar om för oss att vi förstör den, får utbrott, ger oss liv, dör och föds. Förstår vi inte att naturen skapar kaos för att vi gör illa den? Den lilla schaman i mig börjar se det, kanske ju äldre och klokare jag blir.

I detta så ser jag samspelet, vi behöver inga kemikalier som är (ofta) kopior av naturen eller delar av den som kan läka oss. Vi behöver inget som är framtaget onaturligt, vi har det mesta i naturen. Mineraler, örter och oljor från växtriket har stor påverkan på våra kroppar.

Jag växte upp med indiska grannar, dom hade oljebehandlingar på deras hår, från botten till toppen och håret glänste nå så vackert och var så starkt och stabilt. Detta minns jag så tydligt och ja olja gör ett hår fett, men om du låter den vara och arbeta sig in i huden och håret så läker den dig. – testa.

Det kan inte skada att återfukta din hårbotten med oljor, det värsta som kan hända ( i dina ögon) är att du blir lite fet, men vad gör de om din hårbotten mår bättre? Fettet kommer försvinna!

Det finns inga snabba lösningar, allt som är naturligt tar tid.

Puss