Nude och vård

Nakenhet .. när man pratar nakenhet blir stelheten påtaglig, speciellt i Sverige. Vi både ser för lite nakenhet och vi är livrädda för att vara nakna. Jag skulle vilja vända på det och ist lyfta fram våra vackra kroppar, hår och hud. 2019 inleda med att trendspaningen – världen över, pratar om nude skin, nude hair och nudeness.

Kunderna på salongen har snappat upp hårtrender så som – ”hälsosamt hår” ”skinande blank” ”glossy” och över lag att håret ska se så välvårdat ut som det bara går. Precis som huden, kliver vi in i en så bar hud vi bara kan och som faktiskt är en av de största och vackraste nakenheterna som finns. – Att våga vara naken!

I lång tid har det kladdats, det har sminkats över, det har använts contouring och vi ska täcka varje skavank som går. ( i vissa fall vill man ändå täcka över vissa skavanker ändå) … men det jag vill komma fram till är att, trenden som sveper in starkare nu är viktig för oss. Att våga visa oss precis som den vi är är vackert. Ju naknare desto bättre 😉

Jag vill passa på att höja ett intresse till Anne Marie Börlind som släppt en fantastisk serie produkter för ungdomshy, purifying care serie. Som rengör på djupet med en super effekt av renhet, porer minskar och svarta pormaskar avtar, för dig som har en hormonell obalans i hyn och mycket finnar bör testa denna serie. Ekologiskt & veganskt.

Purifying Care lugnar och dämpar talgkörtlarnas produktion och motverkar bakteriebildning med ingredienser som inte torkar ut eller stressar huden. Basen är milda vegetabiliska oljor av majs och jojoba som lätt absorberas, utan att kladda och örtextrakt med lugnande och antibakteriell effekt. Komplettera med Anti-Pimple Roll-on för punktbehandling direkt på finnarna och täckstift som både läker och döljer.”

Att ha komplex för Sina finnar eller orena hy är ger stor påverkan på vårt psyke, spec i ung ålder.

Jag har själv komplex, spec för att jag är så blek i hyn, det har också resulterat till att jag i ung ålder solade sönder huden, vilket straffar mig idag – ju äldre jag blir. Det finns ingen make up i världen som kan dölja hud och solskador. Det bästa är att bara vara naturlig och börja förebygga med en o annan peeling – kanske till och med ta hjälp på ett hudcenter.

Åter tillbaka till trenderna som sveper in, det är magiskt att höra kundern vilja vårda sina hår. En annan trend som kommer lagom med solens strålar är solkysst hy, bara en highlight, en touch av gyllene och samma bronziga effekter blandar vi in i håret. Fantastiska Skimrande, bronziga toner kommer nu in i våra lager och det ska bli så fantastiskt kul att testa.

Jag och Tess kommer prata om detta men även skönhet inifrån och ut på våran styling kurs den 6/4.

Puss!